Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruik van de website te vergemakkelijken. meer informatie


alpha home - Draadloze componenten

Control box

De Control box is de centrale stuur- en regeleenheid van het systeem. Evenals de warmtepomp wordt ook de Control box in het thuisnetwerk geïntegreerd en maakt dus een intelligente communicatie onderling mogelijk. De integratie in het netwerk vindt plaats via een netwerkkabel of optioneel via WLAN met de WLAN-stick.

Gateway

De Gateway is de centrale draadloze eenheid in de installatie. Via de Gateway worden alle draadloze componenten voor de regeling van de radiatoren (radiatoraandrijving), de vloerverwarmingen (regelmodule vloerverwarming), alsook voor de registratie van de ruimtetemperatuur (ruimtesensor) met de Control box verbonden. De Gateway zelf wordt eveneens per WLAN of netwerkkabel in het thuisnetwerk geïntegreerd.

Regelmodule vloerverwarming

De draadloze regelmodule voor vloerverwarming regelt max. 8 ruimten/zones. De draadloze besturing communiceert met de Gateway en beschikt over een geïntegreerde Repeater ter versterking van het bereik van andere draadloze componenten.

Radiatoraandrijving

De radiatoraandrijving heeft een geïntegreerde ruimtetemperatuursensor voor de regeling van een individuele radiator en communiceert draadloos met de Gateway.

Ruimtesensor

De ruimtesensor registreert de werkelijke temperatuur in de ruimten met vloerverwarming. De ruimtesensor communiceert draadloos met de Gateway en is noodzakelijk in alle ruimten die met vloerverwarming worden verwarmd.

Repeater

De Repeater versterkt het draadloze signaal tussen de Gateway en de draadloze componenten en maakt onbereikbare gebieden toegankelijk.

Installatiekit

De installatiekit is benodigd om het alpha home systeem via de laptop of PC in bedrijf te kunnen nemen. Bestaande uit 1 USB-LAN-adapter, 1 patchkabel en 1 transportzak.

WLAN-stick

De WLAN-stick is noodzakelijk een directe verbinding van de Control box via een netwerkkabel niet mogelijk is. De communicatie met de router vindt dus plaats per WLAN.


alpha home - Combinatiemogelijkheden

In woningen wordt vaak gebruik gemaakt van radiatoren in kinderkamers of slaapkamers en vloerverwarming in de woonruimten. Met alpha home kunnen radiatoren en vloerverwarmingen willekeurig worden gecombineerd en kunnen bestaande systemen worden uitgebreid. Perfect op de warmtepomp afgestemd, biedt alpha home dus steeds de meest efficiënte oplossing voor het individueel besturen van afzonderlijke ruimtetemperaturen.